Jak se stalo zvykem, soutěž se konala ve velmi dobře připraveném areálu atletického stadionu u sv. Anny v Pacově. Zde byly připraveny pro soutěžní družstva dvě dráhy pro požární útok. Letos na toto čtvrté kolo Pelhřimovské Hasičské Ligy dorazilo celkem 34 družstev mužů, žen i dětí. I když do Česka dorazily extrémní tropy, všichni přijeli nabuzeni předvést své sportovní výkony na trati a dokázat, jak mají natrénováno.

Perfektní čas diváci shlédli hned na začátku soutěžního klání. Po krásném útoku domácích dívek (mimochodem svou kategorii vyhrály s časem 25:92) se na startu se postavilo družstvo SDH Přáslavice A a předvedlo výborné představení, které zakončilo časem 18:29. Tímto útokem celé odpoledne v Pacově ovládli a domů si odvezli 20 bodů za 1. místo do bodování Pelhřimovské Hasičské Ligy. Na druhém místě, po zdárném pokusu, se usadilo družstvo mužů z Bácovic s časem 19:41. Pohár a ceny za třetí místo v kategorii družstev PHL po právu náleželo družstvu Hněvkovice A za čas 20:54.

Na první příčku v kategorii družstev mužů mimo PHL se zařadilo družstvo SDH Hněvkovice B s časem 22:74, druhé místo obsadilo družstvo z Eše s časem 23:24 a třetí pohár patřil družstvu SDH Putimov za čas 23:46.

Krátce jsem zde zmínil, že slečny z Pacova kategorii žen vyhrály, ale musím také dodat, jaká družstva jim šlapala na paty. Druhé místo obsadilo družstvo žen z Jiřic (26:66) a třetí místo za čas 27:44 si přebralo družstvo žen z Buřenic.

Tyto výkony mohli diváci shlédnout v pravé dráze, kde probíhaly po celé odpoledne požární útoky dospělých. V levé dráze byla připravena trať pro družstva starších a mladších žáků. V kategorii mladších žáků soutěžila jen dvě družstva a to obě z Pacova. První místo obsadilo družstvo Pacov A a druhé Pacov B. V kategorii starších žáků se na prvním místě objevilo družstvo ze Salačovy Lhoty a na druhém místě jejich kamarádi z druhého lhoteckého družstva. Třetí místo obsadilo družstvo starších žáků z Buřenic.

Závěrem bych chtěl jménem SDH Pacov poděkovat všem družstvům za účast na naší soutěži. Dále panu starostovi a městu Pacov za podporu našeho sboru. Dík patří i všem, kteří se podíleli na organizaci celé soutěže a občerstvení. Na závěr musím poděkovat všem sponzorům, bez kterých by jsme nemohli uspořádat tak hezkou hasičskou soutěž jako je ta v Pacově.

Těším se na viděnou se všemi na dalších soutěžích v letošní sezoně Pelhřimovské Hasičské Ligy.

 

Za sbor dobrovolných hasičů v Pacově Aleš Janda

Share Button